Na Hromnice, s přesností jedné hodiny, nastane slunovrat

/DALIBOR ŠTYS/

Blíží se zimní slunovrat. Ujišťuji Vás, že když už od 10. listopadu budeme silně bubnovat, dny se začnou po 21. prosinci prodlužovat. Pokud budeme ovšem zkoumat délku dne s přesností 1 hodina, budeme o tom, že nastal slunovrat, přesvědčeni až na Hromnice. To si pěkně zabubnujeme.

Dokud máme jen svoji imunitu a virus, budou probíhat pomalu se utlumující cykly nárůstu viru a zas pak nárůstu imunity. Imunitu, kvůli názorům některých „expertů“ ani pořádně netestujeme, protože je to prý vlastně jedno [1]. Takže jak ty cykly běží ani nevíme a nezkoumáme. Z jistých náznaků to vypadá, že jsme na horní úvrati šíření viru. 

Celkem jasně se ukazuje, že jsme v České republice cyklus nárustu výskytu viru urychlili o nějaký měsíc a půl. To, při vší úctě k jejich vlivu, nezpůsobilo 100 000 turistů do Chorvatska, kde byla epidemiologická situace stejná jako v České republice. Navíc ze srovnatelných zemí cestovalo také tolik lidí. Ve Vídni bylo minulou středu, když už i tam začínala panika, na ulici podstatně méně roušek než u nás před měsícem. Osobní pozorování.

Bude to tím, že když dva dělají totéž, není to totéž. Pokud/dokud je trasování účinné a lidé se na testy odvážejí auty okamžitě po identifikaci, šíření nemoci to může zpomalit. Jakmile se systém zahltí zdravými, nemocní, než se na test dostanou, chodí do práce (v současnosti 4 dny v Rakousku, až 14 dní v České republice) a šíření nemoci urychlují. V České republice se systém zahltil dříve, téměř hned, šíření nemoci se dost dramaticky zrychlilo. Nicméně epidemiologický cyklus se stejně projevil a národ nevymírá.

Teď ty Hromnice. Nastaly hned dvojí:

(1) Pokud má testování zpoždění 14 dní a jsme teď na horní úvrati počtu pozitivních testů, nejenže se hloupě bijeme v prsa, jak jsme nad přírodou slavně zvítězili, ale navíc se ještě bijeme se čtrnáctidenním zpožděním.

(2) Stanovili jsme si, že svatým grálem měření přítomnosti viru je metoda PCR. Ta produkuje díky chybám v laboratorní praxi asi 5 % falešně pozitivních výsledků. 43 500 (testů) x 0,05 (podíl falešně pozitivních) = 2 175 falešně pozitivních. Takže bude stačit jen nějakých 900 skutečně pozitivních a školy zůstanou zavřené. Pravil ministr vnitra Jan Hamáček [2]. Možná budou falešně pozitivní úplně stačit, bude záviset na aktuální kvalitě čínských primerů. Analfabety do každé rodiny!!!!

Přítel Hamáček též přiznal chyby: Nebyly včas svolány dvě schůze a nebyl sepsán nový plán. Neboť aktivního schůzování a nového textu by se virus jistě zalekl a dobrovolně vyhynul.

Co nás tedy čeká? 

Moravský gravettien, Pawlovien, byla velmi vyspělá kultura technicky zdatných lovců, krásných a zdravých [3]. Po nich přišly ranně zemědělské kultury [4], které se vyznačovaly menším vzrůstem, větší nemocností, a dokonce i částečným industriálním úpadkem. Ano, hlavní příčinou této změny byla změna klimatu a vyhynutí velkých savců. Každopádně se nejednalo o bezvýhradný pokrok. Co vedlo ty krásné zdravé lidi opustit svůj báječný svobodný svět a stát se zemědělci? 

To se sice nikdy nedozvíme, ale v analogii se současnou dobou si dovedu představit, že při úmorné, nekonečné a beznadějné zemědělské práce těžko zbýval čas na zkoumání toho, co se skutečně odehrává za hranicí vesnice. Pak už stačil jeden náčelník, který dostatečně pouštěl hrůzu, zakázal učit děti a vstup do lesa. Nemusel být ani moc chytrý, spíše proti původním náčelníkům svobodného lidu to mohl být klidně úplný hamáček. A základní kolektivní pud, který při výkřiku vůdce Medvěd!!! vedl ke kolektivnímu vzepětí a k obraně, přivedl lid ke kolektivnímu a dlouhodobému pocitu ohrožení. Ve výsledku, ale hodně rychle, k úplné degeneraci společnosti. A přesně to nás nejspíš čeká. 

Změnu klimatu k tomu navíc vůbec nepotřebujeme. Letošní mokré léto je mi svědkem.

[1] http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=37296

[2] https://cnn.iprima.cz/hamacek-nevracel-bych-deti-do-skol-driv-nez-bude-denni-narust-dva-a-pul-az-tri-tisice-12432

[3] http://www.anthropark.wz.cz/pavlov.htm

[4] https://cs.wikipedia.org/wiki/Neolit